Press fra foreldre

Hei! Noe jeg vil skrive om er press fra foreldre angående utdanning og jobb. Jeg er i praksis på et sykehjem noe jeg egentlig ville, og jeg brydde meg egentlig ikke hva jeg jobbet med så lenge jeg kunne slippe å kjede meg hjemme mens alle vennene mine studerte eller hadde en jobb og gå til. 

Men etter jeg har vært i praksis på sykehjemmet jeg er på nå har jeg tenkt mye på om dette er det jeg vil bli ferdigutdannet som, altså helsefagarbeider. Jeg har ringt hjem flere ganger etter å ha kjedet meg på jobb og sagt til mamma at jeg vil slutte eller studere videre. Men da har de bare sagt at jeg må skjerpe meg å at det dummeste jeg kan gjøre er å slutte nå som jeg endelig har fått meg noe. Jeg er på en måte enig med deres meninger og at de blir sure og kanskje litt skuffet. Men tenker også at det er mitt valg og at det er jeg som må gå til en jobb jeg kjeder meg i og ikke trives med.

Jeg er glad jeg ikke kom inn på sykepleien for jeg tror ikke jeg hadde likt og bruke tre tøffe år på å bli noe jeg ikke liker. Men jeg har tatt sikkert hundre interesse tester men vet ikke hva jeg vil bli. Noe venninna mi går på i Oslo er hudpleie som bare går over ett år.

Men det koster penger og jeg må da ta opp lån og flytte. Også må jeg vente til neste år, og kanskje jeg ikke får samme mulighet om praksis plass igjen. Så hva er smartest. Han jeg er sammen med sier jeg burde høre på foreldrene mine, men han vil sikkert ikke at jeg skal flytte til en annen by. Hva burde jeg gjøre?

Det finnes også nettstudier, men det koster penger. Det er butikkledelsen og andre ting, men har lest at å jobbe i butikk er en av de kjedeligste jobbene. Kan verr noen synes det er kjempekjekt å jobbe i butikk, men har merket jeg trenger mye å gjøre for når det er stille på jobb og jeg bare sitter og kjeder meg å ingen trenger hjelp tenker jeg at det nesten ikke er vits at jeg er på jobb. 

Jeg vil heller ikke studere barnehagelærer igjen, vettikje hva annet jeg hadde kommet inn på heller. Jeg har veldig lyst til å reise, men føler meg litt stuck hjemme på en plass med praksis og penger som jeg bruker på andre ting. Har egentlig aldri visst helt hva jeg vil jobbe med, og alle jobber har vel noe som er kjedelig med seg. Siden det er en jobb! 

Var vell egentlig det jeg satt å tenkte på akkurat nå, og egentlig tenkt på helt siden jeg begynte å jobbe.

2

Flott at du er ærlig! Jeg sitter litt i samme båt, er ikke helt sikker på hva jeg ønsker å jobbe med. Men jeg har bare tatt en avgjørelse om å fullføre det studiet jeg går på nå, for da har jeg noe jeg kan støtte meg til seinere. Uansett om jeg kanskje ikke ønsker å jobbe med det resten av livet, så har jeg i hvert fall en utdanning jeg kan bruke til rådighet.

Jeg vil anbefale deg å ta en ekstra runde med deg selv, tenkte på hva som vil skje om du slutter, og hva slags konsekvenser det vil ha for deg, økonomien, fremtiden din, jobbmuligheter osv.

Jeg har f.eks en avtale med at jeg får lov til å bo hjemme uten kostnader så lenge jeg fullfører utdanningen. Det er en ganske god deal, så sparer jeg penger på bosted, mat osv.

Men du skal jo ikke gå rundt å ikke trives i det hele tatt. Du må velge hva du tror er best for deg. Sett deg først, og ikke la andre komme i veien.

Ingrid Kristine: Tusentakk for kommentar!?? Jeg er ikke helt sikker hva jeg skal velge enda, men skal prøve å holde ut i praksis å se om det blir bedre??

Skriv en ny kommentar